BEEZOO PIKNIK POD FORTUNO

Druženje in izobraževanje z Nano Milčinski in Gospodično Medično na zadnjem dogodku v okviru projekta BeeZoo - za ohranjanje okolja.

 

BeeZoo je projekt partnerskega sodelovanja med Občino Domžale, Čebelarskim društvom Domžale, Osnovno šolo Domžale in našim podjetjem, s katerim smo začeli v letu 2022. Namen  evropskega projekta je skozi ustvarjalna medgeneracijska druženja povečati osveščenost lokalnega prebivalstva o pomenu čebel pri ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti.

V sredo, 31. maja 2023, smo organizirali še zadnji medgeneracijski dogodek v sklopu projekta Beezoo. Na piknik prostoru Pod Fortuno v okolici Radovljice smo pripravili ustvarjalne delavnice in igre na prostem za najmlajše ter predavanja in delavnice za babice, dedke, starše.

Naša gostja je bila Nana Milčinski, osebna trenerka za celostno zdravje in življenje. Njeno poslanstvo je kreirati programe za vse, ki so zaradi različnih notranjih in zunanjih razlogov pozabili nase, na stik s sabo, na svoje telo, dobro počutje in ravnovesje v telesu, na svoje želje, svojo notranjo svetlobo ali pomembne odnose v življenju… in bi radi z majhnimi, preprostimi koraki spremenili svoje življenje na bolje. Na delavnici smo naredili kratko meditacijo in spoznali pomembnost hoje v naravi.

V čudovitem naravnem okolju pod Jelovico se nam je pridružila čebelarka in apiterapevtka Nika Pengal - Gospodična Medična. Podala nam je številne koristne informacije o vlogi čebel v naravi in pri ohranjaju našega dobrega počutja. Spoznali in okusili smo različne čebelje pridelke, h katerim s sejanjem medovitih rastlin prispeva tudi naše podjetje.

Ker je poletje pred vrati, smo nekaj besed namenili tudi trajnostni, holistični in okolju prijazni poletni negi kože. Weleda nudi naravno zaščito pred soncem z izključno ne-nano mineralnimi UV filtri, ki so prijazni tako do kože kot do okolja. Bio izvleček planike in kakovostna naravna olja nudijo zanesljivo zaščito kože otrok in odraslih. Po izpostavljanju sončnim žarkom koža potrebuje intenzivno nego, od zunaj in od znotraj, zato smo udeležencem delavnice predstavili rakitovec. Plodovi so izjemno bogati z vitaminom C, zato so idealni za nego kožo v obliki olja ali losjona. Rakitovec je tudi sestavina Weleda eliksirja in prasoka, ki smo ga postregli na pikniku. Poudarili smo tudi pomen biorazgradljivih formulacij losjonov, gelov in mil za prhanje, saj je od kakovosti vode in skrbi za okolje odvisna naša prihodnost in biotska raznovrstnost našega planeta.

Ob zaključku dogodka smo obiskovalcem podarili Weledin počitniški negovalni paket in vrečke s semeni medovitih rastlin, ki jih bodo posejali na domačem vrtu ali balkonu.

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI