BEEZOO MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE

Za nami je že 3. medgeneracijska delavnica o pomenu čebel v okviru evropskega projekta BeeZoo - za ohranjanje okolja.

 

V torek, 16. maja 2023, je potekala že tretja medgeneracijska delavnica v okviru projekta BeeZoo. Prostor za dogodke NIX - event venue in Igralnico Dolphy v Trzinu smo za eno popoldne spremenili v svet Weledinih medovitih rastlin, zelišč, čebeljih pridelkov in izbrane naravne kozmetike.

BeeZoo je projekt partnerskega sodelovanja med Občino Domžale, Čebelarskim društvom Domžale, Osnovno šolo Domžale in našim podjetjem, v katerem sodelujemo od leta 2022. Namen  projekta je skozi ustvarjalna medgeneracijska druženja povečati osveščenost lokalnega prebivalstva o pomenu čebel pri ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti.

Babice in dedki sona dogodku poslušali zanimivo predavanje Sanje Lončar, urednice portala Skupaj za zdravje človeka in narave o medovitih rastlinah in začimbnicah, ki so odlična hrana za čebele in druge opraševalce, hkrati pa imajo tudi pozitivne učinke na človeško telo. Novo pridobljeno znanje so skupaj z otroci uporabili pri reševanju nagradnega kviza.

Vnučki so se posladkali z različnimi vrstami medu in čebeljih pridelkov in iz cvetličnih lončkov izdelali čebelje panje. Skupaj z babicami in dedki so po receptu Sanje Lončar pripravili okusen čokoladni namaz z medom in lešniki, izdelan izključno iz naravnih sestavin, brez dodanega sladkorja. Če bi ga želeli pripraviti tudi vi, si oglejte recept.

Pridružila se nam je tudi čebelarka in apiterapevtka Nika Pengal, ki deluje pod imenom Gospodična medična v domžalskem društvenem čebelnjaku ter Andrej Jus, predsednik Čebelarskega društva Domžale.

Ob zaključku prijetnega druženja smo obiskovalcem podarili Weledine vrečke z mešanico semen koprca, fazelije, ajde, ognjiča in modrega glavinca, ki jih bodo posejali na domačem vrtu ali balkonu in tako priskrbeli čebelam prvovrstno pašo.

 

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI