OBISK ČEBELNJAKA IN VINSKE KLETI KOZLEVČAR

V Velikem Gabru na Dolenjskem pri čebelarju in vinarju Francu Kozlevčarju uspeva "bufet za čebele".

 

Ekipa podjetja BB BIO.SI se je v na sončno petkovo popoldne 2. julija odpravila na Dolenjsko in obiskala Vinsko klet Kozlevčar v Velikem Gabru v okolici Trebnjega.

Franc Kozlevčar je vinogradnik in vinar, ki se že od mladosti ukvarja z vinogradništvom, zadnjih dvajset let pa intenzivno tudi s kletarstvom, na kar kažejo številne medalje in priznanja, ki jih s svojim vinom dosega na raznih ocenjevanjih. V njegovi kleti zorijo vina, ki na Dolenjskem dosegajo vrhunske ocene in medalje, nekatera med njimi pa segajo v sam svetovni vrh. 

Čebelarstvo že vrsto let dopolnilna dejavnost v Vinski kleti Kozlevčar. Franc Kozlevčar, velik ljubitelj narave, se zaveda, da brez čebel ni življenja, zato se je spomladi pridružil našemu družbeno odgovornemu projektu "Bufet za čebele" in v bližini svojega čebelnjaka zasejal Weledina semena medonosnih rastlin in tako čebelam priskrbel prvovrstno pašo. 

Ob obisku smo bili deležni zanimive, pozitivne energije polne predstavitve čebelnjaka in vinograda na Medvedjeku. Na pokušini smo degustirali različna vina, ki zorijo v vinski kleti - vse od tradicionalnega dolenjskega cvička, modre frankinje do laškega rizlinga in muškata. Za osvežitev pa smo si privoščili čisto, naravno izvirsko vodo iz globin Medvedjeka.

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI