OTVORITEV APITERAPEVTSKEGA ČEBELNJAKA

Udeležili smo se slavnostne otvoritve domžalskega društvenega čebelnjaka v Študi ob Kamniški Bistrici.

 

V petek, 18. junija 2021, je v Študi ob Kamniški Bistrici, v neposredni bližini Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik, potekala otvoritev apiterapevtskega društvenega čebelnjaka Čebelarskega društva Domžale. Udeležence je na prireditvi najprej predsednik čebelarskega društva Domžale Andrej Jus, slavnostni nagovor je prispeval predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč. Med gosti so bili tudi predstavniki občine Domžale, CČN Domžale-Kamnik in številnih lokalnih podjetij, ki so sodelovala pri postavitvi čebelnjaka. Dogodek je bil z nastopom domžalskih citrark iz Društva Lipa Domžale in Moškega komornega pevskega zbora ČZS tudi prijetno kulturno obarvan.

Večnamenski čebelnjak ponuja dom čebelam, hkrati pa bo tudi prostor za izvajanje društvene in izobraževalne dejavnosti ter za promocijo čebelarjenja in raznovrstnih čebeljih pridelkov, dodali pa so mu še dejavnost apiterapije.

Ker je od kakovosti življenja čebel odvisna naša prihodnost, smo se v podjetju BB BIO.SI odločili, da bomo del sredstev od prodanih izdelkov Weleda namenili za oskrbo čebeljih družin za apiterapijo v novem čebelnjaku Čebelarskega društva Domžale. Zaposleni podjetja BB BIO.SI bomo pod strokovnim vodstvom in s podporo čebelarjev skrbeli za njihove čebelje družine.

V okviru projekta »Bufet za čebele« smo ob novo odprtem čebelnjaku v visoko gredo posejali Weledina semena medonosnih rastlin. Že kmalu bodo čebele lahko uživale v prvovrstni paši, saj letošnja pomlad res ni bila prizanesljiva do marljivih delavk. Obiskovalci pa bodo lahko uživali ob pisanih cvetovih ajde, zdravilnega ognjiča, modrega glavinca, boreča in fazelije.

Povabljeni so na dogodku prejeli Weledina semena medonosnih rastlin, da bodo tudi v domačem okolju lahko ustvarili svoj »bufet za čebele« ter izbrano naravno kozmetiko Weleda in se tako sami prepričali o kvaliteti naših izdelkov.

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI