UTRINKI S SPREHOSADA

V Polhograjskih dolomitih smo posejali 100 vrečk Weledinih biodinamično pridelanih semen medonosnih rastlin.

 

V petek, 14. maja 2021, smo v okviru družbeno odgovornga projekta BUFET ZA ČEBELE v Polhograjskih dolomitih zasejali Weledine medonosne rastline, ki bodo čebelam in drugim koristnim žuželkam nudile prvovrstno pašo.

Ob 100-letnici podjetja Weleda smo v sodelovanju z Zavodom CCC, Domačijo Pr' Lenart in Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije ter JZ Sotočje posejali 100 vrečk Weledinih biodinamično pridelanih semen in tako poskrbeli za 250 m2 cvetoče oaze na 4 različnih lokacijah. Sejanje cvetlic - slikanje v travi sta vodili mag. akad. slikarka Zvonka T Simčič in akad. slikarka Mojca Senegačnik. Sprehosad smo pričeli pri Sv. Marjeti v Žlebah, se preko Jetrbenka podali na Sv. Katarino in naprej do Belega. Čez približno mesec dni bo tam zrasel cvetlični bufet, ki bo čebele razvajal z nektarjem ajde, modrega glavinca, ognjiča, borage, kopra in fazelije.

Ob zaključku Sprehosada je na Domačiji Pr'Lenart glasbena skupina Zasedba Kranjci zaigrala Vivaldijevo Pomlad in še nekaj pomladnih skladb. Udeležence sprehosada smo se na cilju okrepčali z Martinovim bogračom, Weledinimi napitki in sladkimi dobrotami marljivih BB BIO "čebelic".

Zahvaljujemo se vsem, ki ste skupaj z nami ustvarjali bufet za čebele in lepši svet.

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI